#2015-12-01 03:48:54 

Zezowaty

Użytkownik

Posty: 67

Skąd: Częstochowa

Wiek: 31

Hej, mam nadzieję, ze dobrze trafiłem, w sensie, że pisza tu od czasu do czasu ludzie, którzy mają pojęcie o elektryce ;) mam pytanie – czy jest może coś takiego jak uniwersalne gniazdo RTV? No wiecie, takie, które będzie pasować do domowego sprzętu radiowo-telewizyjnego, a zarazem nie jest skomplikowane w montażu? Szukam czegoś takiego od dłuższego czasu, ale wolałbym najpierw upewnić się, że ktoś już może miał z czymś takim do czynienia.
#2015-12-01 06:37:23 

Dobromir

Użytkownik

Posty: 113

Skąd: Sopot

Wiek: 29

Jest, spokojnie możesz zamawiać i montować. Tak na przyszłość – są bardzo różne rodzaje gniazd – przelotowe, końcowe etc. Wszystko zależy od tego, do czego będziesz je konkretnie potrzebował. Temat jednak lepiej pozostawić elektrykom, bo popsuć coś jest zawsze łatwiej niż naprawić :)
#2015-12-01 08:04:26 

Zezowaty

Użytkownik

Posty: 67

Skąd: Częstochowa

Wiek: 31

Pewnie masz rację, ale dzięki :)
#2015-12-01 09:08:06 

BiberNIE

Użytkownik

Posty: 95

Skąd: Frombork

Wiek: 18

jak tak gadacie o różnym osprzęcie elektrycznym to powiedzcie mi czy gniazdo telefoniczne można wykorzystać również do podłączenia komputera do internetu? Nie chciałbym za dużo ryć w ścianie w jednym pokoju, więc szukam jakiegoś uniwersalnego rozwiązania.
#2015-12-01 11:44:10 

Dobromir

Użytkownik

Posty: 113

Skąd: Sopot

Wiek: 29

Są takie gniazdka, które mają dwa wyjścia – telefoniczne i internetowe. Mają różne styki, takie kolorowe kabelki. Jedne ida właśnie do telefonu, a drugie – do modemu. Ale jeśli nie bardzo znasz się na tym, to odradzam samemu bawienie się w podłączanie. Lepiej zamówić jakiegoś elektryka, który będzie wiedział co się z czym je :) Sam kiedyś próbowałem, bo wydawało mi się, ze się znam na rzeczy, a potem była z tego tylko wielka katastrofa. Wiem, ze niby nie jest to trudne, bo co to jest podłączyć kilka kabelków, a jednak … :)
#2015-12-01 12:53:17 

BiberNIE

Użytkownik

Posty: 95

Skąd: Frombork

Wiek: 18

W sumie masz rację, raczej na razie sonduję temat, bo wybudowałem niedawno dom i tam szukam jakiś prostych uniwersalnych rozwiązań. Ale nie bój dziadzi – sam nie będę niczego podłączał, bo się po prostu na tym nie znam. Internet będzie z kabla, więc dlatego właśnie pytam.
#2015-12-01 15:11:05 

Dobromir

Użytkownik

Posty: 113

Skąd: Sopot

Wiek: 29

Przy takim internecie, to rzeczywiście nie masz za dużego pola manewru :)
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015